Вівторок, 16.04.2024, 19:29
Вітаю Вас Гість | RSS

Мій сайт

Меню сайту
Категорії розділу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Листопад » 16 » Науково-технічне співробітництво Україна – НАТО
18:10
Науково-технічне співробітництво Україна – НАТО

Науково-технічне співробітництво Україна – НАТО

 

Взаємодія України з НАТО у сфері науки та захисту довкілля розпочалася у 1991 р. і здійснюється із застосуванням механізмів програми НАТО/Партнерства заради миру «Наука заради миру та безпеки» (програма НЗМБ).

Метою програми є сприяння співпраці науковців з країн-членів і партнерів Альянсу та фінансування наукових досліджень в галузі безпеки (у формі виділення грантів на реалізацію багаторічних проектів, семінарів, курсів, тренінгів та зустрічі науковців).

Ключовим механізмом забезпечення координації та взаємодії співробітництва у сфері науки та охорони навколишнього середовища є Спільна робоча група Україна-НАТО зі співробітництва з питань науки та довкілля (СРГ), яка була утворена у 2000 р. Засідання зазначеної СРГ проходять раз у рік по черзі в Брюсселі та Києві відповідно.

Протягом 1998-2014 рр. в рамках програми НАТО «Наука заради миру та безпеки» реалізовані 27 спільні багаторічні проекти за участю українських науково-дослідних установ. Наразі на стадії виконання перебувають 32 багаторічних проектів.

Станом на сьогодні, Україна перебуває на першому місці серед країн-партнерів Альянсу за кількістю наукових проектів та обсягом їх фінансування в рамках Програми НЗМБ.

Для отримання гранту на реалізацію наукового проекту в рамках Програми НЗМБ перш за все необхідно подати заявку та презентувати відповідну проектну пропозицію.

Заявка на отримання грантів для реалізації проектів подається напряму, шляхом заповнення спеціальної форми на багаторічний проект на сайті НАТО (Multi-year research & development projects).

Проектна пропозиція на виділення гранту в рамках Програми НЗМБ має обов’язково включати потенційних країн-партнерів по реалізації проекту, орієнтовний термін виконання та необхідну суму на його реалізацію (в тому числі очікувані дотації за Програмою). Крім того, проектна пропозиція повинна відповідати пріоритетам НАТО у відповідній сфері, а саме: бути спрямованою на зміцнення євроатлантичної та міжнародної безпеки, забезпечення миру та стабільності шляхом застосування найкращих наукових та технологічних підходів до вирішення питань, які викликають занепокоєння країн-членів та партнерів НАТО.

Галузі, в яких реалізуються в Україні проекти в рамках Програми НАТО "Наука заради миру і безпеки":

- ЗАХИСТ ВІД ХІМІЧНИХ, БІОЛОГІНИХ, РАДІОЛОГІЧНИХ ТА ЯДЕРНИХ (РХБЯ) РЕЧОВИН;

- ТЕХНОЛОГІЇ ВИЯВЛЕННЯ;

- КІБЕРЗАХИСТ ТА ЗАСТОСУВАННЯ ПЕРЕДОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ЦАРИНІ БЕЗПЕКИ;

- БЕЗПЕКА ДОВКІЛЛЯ.

 

 

Категорія: Бібліотека | Переглядів: 353 | Додав: mixnewa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Copyright MyCorp © 2024
uCoz